Presunúť na hlavný obsah

Diabolská olivová-mäsová zmes - týmto si chlapa omotáte!

Recepty

Chlapom sa zavďačíte, ak im naservírujete mäso. Pikantná chuť je príjemný bonus. Tak to vyskúšajte s týmto receptom.

Diabolská olivovo-mäsová zmes s plackami

Potrebujete:
- 600 g bravčovej panenky
- 100 g cibule
- 50 g kapie
- 50 g kyslých uhoriek
- 50 g zelených olív
- olej
- soľ
- kečup
- worcesterská omáčka
- sójová omáčka
- 400 g zemiakov
- 150 g hladkej múky
- 2 vajcia
- majorán
- mlieko
- cesnak
- 100 g slaniny
- 100 g šampiňónov
- mleté čierne korenie
- 20 g feferónok
- čili papričky

Postup:
1. Na jemnom strúhadle nastrúhame zemiaky, pridáme vajcia, korenie, soľ, mlieko, hladkú múku, majorán, prelisovaný cesnak, slaninu nakrájanú na kocky, šampiňóny, nadrobno nakrájané feferónky. Všetko premiešame a spravíme hustejšie cesto. Na panvičke z neho upečieme neveľké placky.
2. Mäso nakrájame na kocky, okoreníme, osolíme, pridáme sójovú omáčku. V hrnci opečieme cibuľu aj mäso, aby sa orestovalo, pridáme trochu vody a necháme dusiť.
3. Medzitým nadrobno nakrájame kyslé uhorky, kapiu a olivy. Pridáme do hrnca, keď už je mäso mäkké, zahustíme kečupom s trošku worcesterskej omáčky, pridáme čili papričky. Prevaríme ešte päť minút. Servírujeme s plackami.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravil: Bohuš Lenický pre Magazín Pravdy
Recepty pripravil: Marek Ptačina, šéfkuchár penziónu Rozálka v Pezinku
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu