Kačacie prsia s orechami - ulahodia mužskému aj ženskému jazýčku
Chlapské špeciality nie sú o diskriminácii pohlaví. Pod týmto názvom sa iba skrývajú jedlá výrazných chutí, ktoré dokážu nasýtiť aj ,drevorubačov‘ a nabiť ich energiou,“ hovorí Marek Ptačina, šéfkuchár penziónu Rozálka v Pezinku. Ale kačacie prsia s orechami určite nadchnú aj nežnejšie polovičky.
Kačacie prsia s orechovou plnkou
Suroviny:
- 4 kačacích pŕs
- soľ
- 2 šálky nastrúhanej žemle
- 60 g rozpusteného masla
- 60 g rozsekaných hrozienok
- 60 g rozsekaných vlašských orechov
- mleté čierne korenie
- tymian
- 1 vajce
Postup:
1. Kačacie prsia narežeme, očistíme, osušíme a osolíme. Z ďalších prísad zmiešame plnku, ktorou prsia naplníme.
2. Potom prsia zašijeme a v rúre pečieme spočiatku prikryté. Po zmäknutí ich odkryjeme a prudko opečieme dohneda.
3. Podávame so žemľovou knedľou a s jablkovou omáčkou alebo s jablkovým pyré.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Bohuš Lenický pre Magazín Pravdy
Recepty pripravil: Marek Ptačina, šéfkuchár penziónu Rozálka v Pezinku
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu