Presunúť na hlavný obsah

Škola varenia: Kuracie srdiečka na spôsob tataráku

Recepty

Kuracie srdiečka môžu vytvoriiť zaujímavú alternatívu pripravené na spôsob tatátskeho bifteku.

Kuracie srdiečka na spôsob tataráku

Suroviny:
- 400 g kuracích sŕdc
- 200 g kuracej pečienky
- 100 g masla
- soľ
- 4 vajcia 
- 100 g cibule
- mleté čierne korenie
- petržlenová vňať

Postup:
1. Vnútornosti umyjeme, srdcia uvaríme v slanej vode domäkka. Uvarené vnútornosti pomelieme.
2. V miske vymiešame maslo, žĺtky, popraženú cibuľu, soľ, koreniny a petržlenovú vňať. Primiešame pomleté mäso, strúhanku a sneh z bielkov.
3. Zmes dáme do vymasteného pekáča a v rúre zapekáme asi 30 minút.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravil: Bohuš Lenický pre Magazín Pravdy
Recepty pripravil: Vladimír Ďurta, kuchár hotela Bystrá pri Brezne
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu