Recept: Špagety aglio olio s hovädzím ragú
Myslíte si, že na špagetách aglio olio, čiže s cesnakom a olejom nič nie je? Doplňte ich dubákmi a hovädzím ragú a budete v siedmom nebi.
Príprava: 35 minút
Potrebujeme:
400 g špagiet
45 ml olivového oleja
4 g čerstvých čili papričiek
200 g parmezánu
soľ
4 g farebného korenia
280 g hovädzieho mäsa (sviečkovica)
160 g dubákov
30 g cesnaku
200 ml smotany 26 %
Postup:
1 Uvarené špagety pridáme na panvičku, v ktorej máme orestovaný cesnak a čili papričku. Zľahka premiešame, pridáme soľ a korenie.
2 Hovädzie mäso orestujeme na cesnaku, pridáme čerstvé dubáky, soľ a korenie, zalejeme smotanou a nakoniec pridáme parmezán.
3 Ozdobíme čerstvou bazalkou a podávame.
Náš tip:
Recept bude skvelý aj s bravčovou panenkou a jedlo výborne dochutí petržlenová vňať.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Peter Rupčík, šéfkuchár reštaurácie Diplomat v Bratislave
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu