Recept: Tekvicový krém s kuracími filetkami a speneným mliekom
Krémovej tekvicovej polievke nik neodolá.
Príprava: 60 minút
Pre 4 osoby potrebujeme:
600 g tekvice Hokaido
30 ml olivového oleja
180 g cibule
300 ml smotany 30 %
soľ
farebné korenie
160 g kuracích pŕs
60 ml mlieka
30 g cesnaku
čerstvá pažítka
Postup:
1 Tekvicu Hokaido osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť do rozohriatej rúry asi na 30 minút. Necháme vychladnúť, ošúpeme kôrku, tekvicu orestujeme na cibuľke, pridáme soľ, korenie a cesnak.
2 Prilejeme smotanu a necháme zovrieť. Potom zmes rozmixujeme a podávame. Na tanier pridáme opečené kuracie filetky, zalejeme speneným mliekom, pokvapkáme olivovým olejom a prizdobíme pažítkou.
Náš tip:
Polievku možno dochutiť opraženými tekvicovými jadierkami a pokvapkať tekvicovým olejom.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Peter Rupčík, šéfkuchár reštaurácie Diplomat v Bratislave
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu