Škola varenia: Šalát s tuniakom a limetkou
Krok za krokom si pripravte osviežujúcu sýtu pochúťku.
Príprava: 20 minút
Pre 2 osoby potrebujeme:
120 g kúskov tuniaka (z konzervy)
80 g červenej cibule
200 g zmesi hlávkového šalátu
80 g cherry paradajok (žlté, červené)
40 g limetky
50 ml olivového oleja
1 vajce
ocot
pažítka
kôpor
soľ
šťava z limetky
Postup:
1. Dobre umytý listový šalát necháme odkvapkať a natrháme na menšie kúsky. Cibuľu nakrájame na kolieska, paradajky na polovice.
2. Pridáme tuniaka (nálev podľa potreby), olivový olej, soľ, šťavu z limetky, jemne nakrájanú pažítku a zľahka premiešame.
3. Šalát pred podávaním obložíme vajíčkom uvareným na tvrdo, plátkami limetky a čerstvým kôprom. Podávame s čerstvo upečenou hriankou. Šalát pripravujeme tesne pred podávaním.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: magazín Varecha