Presunúť na hlavný obsah

Škola varenia: Šalát s tuniakom a limetkou

Recepty

Krok za krokom si pripravte osviežujúcu sýtu pochúťku.

Príprava: 20 minút

Obťažnosť: 1

Pre 2 osoby potrebujeme:
120 g kúskov tuniaka (z konzervy)
80 g červenej cibule
200 g zmesi hlávkového šalátu
80 g cherry paradajok (žlté, červené)
40 g limetky
50 ml olivového oleja
1 vajce
ocot
pažítka
kôpor
soľ
šťava z limetky

Postup:
1.
Dobre umytý listový šalát necháme odkvapkať a natrháme na menšie kúsky. Cibuľu nakrájame na kolieska, paradajky na polovice.

2. Pridáme tuniaka (nálev podľa potreby), olivový olej, soľ, šťavu z limetky, jemne nakrájanú pažítku a zľahka premiešame.

3. Šalát pred podávaním obložíme vajíčkom uvareným na tvrdo, plátkami limetky a čerstvým kôprom. Podávame s čerstvo upečenou hriankou. Šalát pripravujeme tesne pred podávaním.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text a foto: magazín Varecha