Cestovinový šalát - chutná alternatíva teplého obeda
Chutný cestovinový šalát môže byť pre vás zaujímavou alternatívou k teplému obedu.
Cestovinový šalát s grilovanou zeleninou
Potrebujeme:
- 200 g cestovín (farfalle, penne, fettucine)
- 1 cuketu
- 1 baklažán
- 1 červenú cibuľu
- 1 jarnú cibuľku
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 PL kapár
- 12 plátkov chudej slaniny
- 2 PL sekanej veľkolistej petržlenovej vňate
- soľ
- čierne korenie
- 7 PL francúzskeho dresingu Hellmann´s
Postup:
1. Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente.
2. Na olivovom oleji orestujeme na kocky nakrájanú cuketu, baklažán a pridáme prelisovaný cesnak. Ochutíme soľou a korením.
3. Cestoviny zmiešame s dresingom, pridáme pečenú zeleninu, na rezančeky nakrájanú červenú cibuľu, jarnú cibuľku a celé kapary. Šalát naservírujeme na tanier, posypeme nahrubo nakrájanou petržlenovou vňaťou a dozdobíme plátkami slaniny, ktoré sme vyškvarili na suchej panvici dozlatista.
- V prípade, že sa vám podarí cestovinu uvariť al dente, šalát bude mať krásnu sypkú konzistenciu a nebude sa lepiť. Kapary možno zameniť za čierne olivy a namiesto slaniny použiť na plátky krájaný syr feta alebo halloumi, ktorý sa dá na zvýraznenie chuti ugrilovať. Pri dochucovaní treba dať pozor, lebo syry a kapary obsahujú soľ, ktorá sa v chuti rozloží až po čase.
Text pripravila: Katarína Sedláková pre Pravda magazín
Foto a recepty: HELLMAN´S