Škola varenia: Eintopf zo zubáča, šošovice a zeleniny
Pripraviť si toto chutné jedlo mnohorakých odtieňov chuti by ste rozhodne mali vyskúšať.
Eintopf zo zubáča, šošovice a zeleniny
Suroviny:
- 850 g šošovice
- soľ
- mleté čierne korenie
- 100 g tuku
- 350 g cibule
- 50 g cesnaku
- 20 g mletej sladkej papriky
- 350 g paradajok
- 300 g zelenej papriky
- 1000 g filiet zo zubáča
- 200 g citróna
- 50 g čerstvej petržlenovej vňate
Postup:
1. Šošovicu prepláchneme studenou vodou a necháme ju cez noc namočenú v studenej vode. Očistenú a na kocky nakrájanú cibuľu opečieme na tuku dozlata. Pridáme cesnak, paradajky, zelenú papriku, korenie a mletú sladkú papriku. Do základu dáme šošovicu aj s vodou a pomaly dusíme do zmäknutia.
2. Keď je šošovica takmer hotová, dochutíme ju podľa potreby soľou a navrch poukladáme osolené kúsky zubáča.
3. Ozdobíme plátkami citróna a čerstvou petržlenovou vňaťou a dáme ešte na 10 minút podusiť. Odstavíme a necháme chvíľu odležať.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Bohuš Lenický pre Magazín Pravdy
Recepty pripravil: Marek Rapan, šéfkuchár reštauračného pivovaru a hotela Victoria v Martine
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu