Sladký koniec leta: Višňové mafiny s čokoládou
Mafiny s ovocím sú naozaj neodolateľné.
Príprava: 40 minút
Náročnosť: 2
Na cesto na 12 kusov potrebujeme:
1 malý pohár kompótovaných višní (hmotnosť po odkvapkaní 175 g)
3 bielky
štipku soli
3 žĺtky
180 g cukru
1 balíček vanilínového cukru
180 g zmäknutého masla alebo margarínu
180 g hladkej múky
1 zarovnanú KL kypriaceho prášku do pečiva
100 ml mlieka
20 g kakaa
2 PL strúhanej horkej čokolády
Postup:
1 Višne necháme odkvapkať na sitku, pričom zachytíme šťavu.
2 Na prípravu cesta vyšľaháme bielky so soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni na tuhý sneh. Žĺtky, cukor, vanilínový cukor a maslo alebo margarín vyšľaháme dohladka. Múku a kypriaci prášok zmiešame a striedavo s mliekom vmiešame do zmesi. Nakoniec zľahka ručne vmiešame sneh.
3 Tretinu cesta odoberieme a odložíme bokom. Do zvyšku cesta vmiešame kakao. Tmavé cesto rovnomerne rozdelíme do košíčkov a posypeme strúhanou čokoládou. Višne rozdelíme na čokoládu. Nanesieme svetlé cesto, vložíme do predhriatej rúry a pečieme (v el. rúre pri 180 °C, v teplovzdušnej pri 160 °C a v plynovej na stupni 3).
4 Upečené mafiny necháme vychladnúť, pred podávaním ich podľa chuti pocukrujeme.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Recept a foto: DR.OETKER