Škola varenia: Hubové šatôčky na zeleninovom ragú
Krok za krokom si pripravte chutnú zemiakovú špecialitu.
Príprava: 45 minút
Obťažnosť: 3
Pre 6 osôb potrebujeme:
1000 g zemiakov
400 g polohrubej múky
soľ
300 ml oleja
2 vajcia
1 cibuľa
6 hríbov
100 g slaniny
1 paprika
2 paradajky
300 g cukiny
Postup:
1. Zemiaky uvaríme, zomelieme, pridáme soľ, vajce a múku. Vyformujeme cesto, rozvaľkáme, narežeme na štvorce, naplníme plnkou, preložíme napoly, okraje zatlačíme vidličkou a vypražíme na oleji do zlata. Podávame so zeleninovým ragú.
2. Plnka: na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, slaninu, hríby a chvíľu podusíme.
3. Ragú: papriku, paradajku a cukinu nakrájame na rezance a opražíme na oleji, kým zelenina nezmäkne.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: magazín Varecha