Presunúť na hlavný obsah

Ostrý baraní guláš s fazuľou - a chlap vám bude ruky bozkávať!

Recepty

Pripravte túto sýtu a hustú dobrotu plnú mäsa a fazule a uvidíte, ako sa vám odmení vaša mužská polovička.

Baraní pikantný guláš s fazuľou

Potrebujeme:
- 800 g suchej červenej fazule
- 1000 g baranieho pliecka
- 600 g cibule
- 100 g tuku
- 30 g soli
- 1 g mletého čierneho korenia
- 5 g mletej pálivej papriky
- 15 g mletej sladkej papriky
- 50 g cesnaku
- 100 g paradajkového pretlaku
- 200 g paradajok
- 200 g čerstvej zelenej papriky

Postup:
1. Fazuľu prepláchneme pod tečúcou vodou a necháme ju cez noc namočenú v studenej vode. Na druhý deň ju dáme variť, varíme do mäkka.
2. Kým sa fazuľa varí, očistenú a na kocky nakrájanú cibuľu opražíme na tuku do zlatohneda pridáme cesnak a na kocky nakrájané baranie pliecko. Pridáme paradajkový pretlak a zarestujeme. Potom pridáme soľ, sladkú a pálivú papriku, podlejeme horúcou vodou a dusíme do mäkka.
3. V polovici dusenia pridáme paradajky a čerstvú zelenú papriku. Podľa potreby podlejeme horúcou vodou a dusíme. Keď je mäso mäkké, pridáme doň aj uvarenú fazuľu bez vody. Premiešame, dochutíme korením a soľou a podľa potreby a hustoty môžeme pridať potom aj trocha vody, v ktorej sa varila fazuľa Vhodná príloha je chlieb či pečivo.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravil: Bohuš Lenický pre Magazín Pravdy
Recepty pripravil: Marek Rapan, šéfkuchár reštauračného pivovaru a hotela Victoria v Martine
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu