Presunúť na hlavný obsah

Pripravte diviaka s jemnou zeleninou - delikátnu pochúťku

Recepty

Divina je chutné a veľmi zdravé mäso. Pripraviť ho však nie je jednoduché - možno vám pomôže náš recept.

Diviačie stehno s jemnou zeleninou

Potrebujete:
- 1 kg diviačieho stehna
- 1 kl rozdrveného čierneho korenia
- 800 g koreňovej zeleniny
- 1 vetvička oregana
- 30 g paradajok z konzervy
- 2 l vývaru
- 1 bobkový list
- 50 g bravčovej masti
Krémový kel:
- 300 g kelu
- 100 ml smotany
- 100 g masla
- soľ
- mleté čierne korenie
- cukor
- limetková kôra
- 50 g slaniny nakrájanej na drobné kocky
- 1 šalotka

Postup:
1. Stehno opracujeme, odblaníme a opečieme na bravčovej masti z oboch strán. Vyberieme z panvice a potom v nej opečieme koreňovú zeleninu.
2. Vývar a paradajky pridáme k zelenine a pomaly odparíme na sirup. Pridáme bobkový list, čierne korenie a stehno zakryjeme. Dusíme pri teplote 85 stupňov do mäkka. Zeleninu spolu s omáčkou prepasírujeme a pretlačíme cez sitko. Pridáme maslo a pomaly redukujeme.
3. Krémový kel: Smotanu zredukujeme na 50 ml. Kel očistíme a nakrájame na drobné kocky a blanšírujeme v horúcej slanej vode. Šalotku a slaninku opražíme na masle, pridáme kel a opečieme. Zahustíme smotanou a dochutíme.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravil: Bohuš Lenický pre Magazín Pravdy
Recepty pripravil: Gabriel Kocák, šéfkuchár hotela Kempinski High Tatras na Štrbskom Plese
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu