Polievková lahoda! Pripravte tradičné minestrone
Viete, ako pripraviť obľúbenú taliansku polievku minestrone? Ak nie, možno sa vám zíde náš recept.
Potrebujeme:
- 200 g olúpaných rajčín bez jadierok
- 1 kalíšok kuracieho bujónu
- 1 l vody
- 2 strúčiky cesnaku
- 50 g ryže
- 80 g mrkvy
- 80 g fazuľových strukov
- 100 g namočených bielych fazúľ
- 80 g zeleru
- petržlenovú vňať
Postup:
1. Namočené fazule uvaríme do mäkka.
2. Do variacej vody dáme kalíšok kuracieho bujónu a pridáme nakrájanú čerstvú zeleninu.
3. Ryžu prepláchneme, dáme do polievky a uvaríme do polomäkka. Pridáme olúpané rajčiny, uvarené fazule, dochutíme roztlačeným cesnakom a krátko povaríme, až je ryža mäkká.
Tip: Pri podávaní nasypeme na polievku nasekanú petržlenovú vňať. Podávame s chlebom.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravila: Katarína Sedláková pre Pravda magazín
Recepty a foto: Robert Hüttner pre Pravdu