Škola varenia: Sendviče s pečeňovým ragú
V našej škole varenia vám ponúkame postup na prípravu chutných sendvičov.
Sendviče s pečeňovým ragú
Na prípravu 4 porcií potrebujeme:
- 300 g pečene z diviny
- 300 g kuracích sŕdc
- 100 g šalotky
- 50 g masla
- 45 g koreňovej zeleniny
- 30 ml demi glace
- 4 toasty
Postup:
1. Srdcia a pečeň očistíme a nakrájame na malé kúsky. Šalotku opečieme na masle a pridáme vnútornosti a podlejeme trochou vývaru.
2. Dusíme do polomäkka, pridáme koreňovú zeleninu a zahustíme omáčkou demi glace. Dochutíme soľou a korením.
3. Na toasty bez kôrok dáme ragú a opečieme ich na spenenom masle.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Bohuš Lenický pre Magazín Pravdy
Recepty pripravil: Gabriel Kocák, šéfkuchár hotela Kempinski High Tatras na Štrbskom Plese
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu