Presunúť na hlavný obsah

Gazdovské chute: Jahňacie kotlety s kukuričnou polentou

Recepty

Na tento recept sa pokúste zohnať jahňacinu od domáceho chovateľa.

Odležanie: 24 hodín

Príprava: 30 minút
Pečenie: 6 minút
Náročnosť: 1

Pre 4 osoby potrebujeme:
12 jahňacích kotliet
soľ
biele korenie
olivový olej na potretie panvice
250 g kukuričnej krupice na polentu
1 l vody

Postup:
1
Najprv prichystáme kukuričnú kašu. Dáme variť 1 liter vody s 1 lyžicou soli. Krupicu vsýpame do vriacej vody veľmi pomaly, pričom poctivo miešame metličkou. Keď sa všetka voda vpije a kaša sa oddeľuje od stien hrnca, mala by byť hotová. Ochutnáme ju, v prípade potreby dolejeme viac vody a pokračujeme v miešaní. Pred podávaním do nej prilejeme trochu smotany a opatrne prihrejeme.
2 Jahňacie kotlety posolíme a okoreníme, najlepšie deň vopred. Na rozpálenej grilovacej panvici grilujeme kotlety 3 minúty na každej strane.

Náš tip:
Keď kotlety nakoreníme a nasolíme deň vopred, budú jemnejšie.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Ivan Kotzig, gazda z vidieckej reštaurácie U Juhása v Košariskách
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu