Presunúť na hlavný obsah

Zemiaková polievka s lesnými hubami. Podľa šéfkuchára

Recepty

Zemiaková polievka s lesnými hubami je skvelým štartom obedového menu.

Zemiaková polievka

Potrebujeme:
- 2 kg zemiakov
- 200 g lesných húb
- 200 g cibule
- 0,1 l oleja
- soľ
- korenie
- 50 g pažítky
- 0,1 l olivového oleja
- 500 g hladkej múky
- 100 g bryndze
- 2 vajcia

Postup:
1. Na oleji orestujeme cibuľu do sklovita. Pridáme zemiaky a zalejeme vývarom. Uvaríme, rozmixujeme a dochutíme. Nakoniec pridáme nasekané uvarené lesné huby.
2. Z múky, vajec a bryndze pripravíme halušky, ktoré použijeme ako vložku do polievky.
3. V olivovom oleji rozmixujeme pažítku a použijeme ako ozdobu pri podávaní.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravil: Katarína Sedláková pre Pravda magazín
Recepty pripravil: Michal Pažák, executive chef reštaurácie Zylinder v Bratislave
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu