Recept: Šalgovský trdelník
Na túto tradičnú voňavú pochúťku nepotrebujete trdlo.
Príprava: 60 minút
Obťažnosť: 2
Potrebujeme:
500 g cukru
5 vajec
250 g masla
štipka salajky
2 PL mlieka
1 kg hladkej múky
orechy
Postup:
1. Cukor, päť žĺtkov a maslo vymiešame, pridáme mlieko a sneh zo štyroch bielkov. Do masy pridávame múku so salajkou tak, aby vzniklo hustejšie cesto.
2. Cesto vyvaľkáme, nakrájame na pásiky približne 2cm široké, potrieme bielkom a namáčame do posekaných orechov.
3. Pásiky ukladáme na dobre vymastený srnčí chrbát a pečieme 10 minút na 220 oC.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: magazín Varecha