Presunúť na hlavný obsah

Rady do kuchyne: Žiarivá čistota

Recepty

Poradíme vám, ako dosiahnuť čistotu v kuchyni bez zbytočnej námahy.

Čistota nado všetko

Aby nám kuchyňu neokupovali mikroorganizmy a baktérie, pravidelne vymieňame handričky, penové hubky na riad i utierky. Netreba zabudnúť na odpadkový kôš, ktorý vymývame najlepšie po každom vysypaní, na odstránenie pachu použijeme octový roztok.

Digestor bez mastnoty
Digestor je nielen lapačom pachov pri varení, ale aj mastnoty a prachu. Údržbu robíme rovnako ako pri antikorovej doske, ale usadené nečistoty odstránime často len prostriedkom so silným odmasťovacím účinkom. Oplatí sa z času na čas digestor impregnovať prostriedkom s olejovým základom.

Octom na baraninu
Baranie mäso zbavíme typickej nepríjemnej chuti, keď ho odblaníme, odstránime loj a mäso vložíme na niekoľko minút do vody, do ktorej sme pridali trochu octu. Potom ho už len opláchneme studenou vodou.

Ako variť zemiaky
Pred varením zemiaky nenechávame dlho vo vode, aby nestratili minerály a vitamíny rozpustné vo vode. Zemiaky zalejeme horúcou vodou a uvedieme do prudkého varu. Niekoľko minút varíme prudko, potom plameň zmiernime a necháme bublať.

Text: magazín Varecha
Foto: SHUTTERSTOCK