Presunúť na hlavný obsah

Škola varenia: Záhorácky závitok

Recepty

Krok za krokom si pripravte pochúťku z mäsa a kyslej kapusty.

Príprava: 100 minút

Varenie: 80 minút
Obťažnosť: 3

Pre 4 osoby potrebujeme:
400 g bravčovej krkovičky
400 g vykosteného bravčového bôčika
200 g cibule
600 g kyslej kapusty
soľ
korenie
cesnak
rasca podľa chuti

Postup:
1.
Na plátky nakrájaný bôčik a krkovičku vyklepeme, osolíme a potrieme cesnakom.
2. Prekladáme bôčik a krkovičku, na ktorý ukladáme kyslú kapustu udusenú s cibuľou a slaninkou.
3. Zrolujeme a na tesno poukladáme na vymastený pekáč. Podlejeme vodou, prikryjeme a pečieme asi hodinu na 170 oC.

Náš tip:
Kyslú kapustu príliš nepremývajte, aby ste z nej nevyplavili užitočné látky. Ak je príliš kyslá, skúste ju pomiešať s čerstvou hlávkovou kapustou.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text a foto: magazín Varecha