Škola varenia: Záhorácky závitok
Krok za krokom si pripravte pochúťku z mäsa a kyslej kapusty.
Príprava: 100 minút
Obťažnosť: 3
Pre 4 osoby potrebujeme:
400 g bravčovej krkovičky
400 g vykosteného bravčového bôčika
200 g cibule
600 g kyslej kapusty
soľ
korenie
cesnak
rasca podľa chuti
Postup:
1. Na plátky nakrájaný bôčik a krkovičku vyklepeme, osolíme a potrieme cesnakom.
2. Prekladáme bôčik a krkovičku, na ktorý ukladáme kyslú kapustu udusenú s cibuľou a slaninkou.
3. Zrolujeme a na tesno poukladáme na vymastený pekáč. Podlejeme vodou, prikryjeme a pečieme asi hodinu na 170 oC.
Náš tip:
Kyslú kapustu príliš nepremývajte, aby ste z nej nevyplavili užitočné látky. Ak je príliš kyslá, skúste ju pomiešať s čerstvou hlávkovou kapustou.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: magazín Varecha