Recept: Robi mäso na karamelizovanej červenej kapuste
Vizážou vás môže tento vegetariánsky recept oklamať. Dokáže to aj chuťou?
Príprava: 45-50 minút
Pre 4 osoby potrebujeme:
400 g robi mäsa
0,05 l tamari sójovej omáčky
800 g červenej kapusty
0,2 l slnečnicového oleja
150 g trstinového cukru
1 červenú cibuľu
0,1 l balzamikového octu
0,6 l jablkového džúsu
1-2 hviezdičky badiánu
1 kus celej škorice
250 g ražnej múky
100 g pohánkovej múky
soľ
2 bobkové listy
1 limetku
Postup:
1 Robi mäso marinované v sójovke ugrilujeme z každej strany asi 1-2 minúty.
2 Červenú kapustu vložíme do skaramelizovanej červenej cibule, pridáme badián, škoricu, bobkový list. Postupne pridávame džús. Kapustu občasne miešame, karamelizujeme, až kým nie je chrumkavá, asi 20 - 30 minút. Ku koncu zastrekneme balzamikom a limetkou.
3 Ražné placky: V miske rozmiešame ražnú múku spolu s pohánkovou múkou, olejom, soľou a vodou, až kým nevznikne konzistencia palacinkového cestíčka. Rozlejeme na gril alebo veľkú panvicu a z každej strany opekáme, grilujeme asi 2 minúty.
Náš tip:
Robi mäso je bielkovina rastlinného pôvodu - obsahuje pšenicu, kukuricu, špaldu - dá sa kúpiť v obchodoch so zdravou výživou, v biopotravinách či niektorých supermarketoch.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Martin Ftorek, šéfkuchár reštaurácie Good Five v Bratislave
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu