Presunúť na hlavný obsah

Škola varenia: Podlesník s hubami

Recepty

Krok za krokom si pripravte dobrotu s darmi jesenných lesov.

Príprava: 40 minút

Varenie: 25 minút
Obťažnosť: 2

Pre 4 osoby potrebujeme:
200 g hladkej múky
400 g zemiakov
2 vajcia
300 g čerstvých húb
4 stredne veľké cibule
1 cesnak
100 g masla
100 g bravčovej masti
soľ
mleté čierne korenie
rasca
čerstvý majorán

Postup:
1.
Zemiaky nastrúhame, pridáme vajcia, rozmiešame s múkou, soľou a koreninami. Cesto má byť zemiakové, priveľa múky nemá byť.

2. Na rozpálenej panvici na tuku porozťahujeme cesto do kruhu. Placky pečieme do zlata.

3. Huby, cesnak a cibuľu nakrájame na hrubo. Na masle pomaly orestujeme, posolíme, okoreníme a dovaríme. Pred koncom pridáme majorán. Podávame zabalené do placky.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text a foto: magazín Varecha