Presunúť na hlavný obsah

Vegetariánsky recept: Grilovaný tempeh s kelom a špaldovými tagliatellami

Recepty

Chutné vegetariánske jedlo môže ozvláštniť váš nedeľný obed.

Príprava: 25-30 minút

Náročnosť: 2

Pre 4 osoby potrebujeme:
400 g údeného tempehu
0,05 l slnečnicového oleja
100 g šalotky
0,005 l vínneho octu
0,3 l sójovej smotany
0,15 l kokosového mlieka
0,3 l zeleninového vývaru
200 g kelu
štipku bieleho korenia
štipku muškátového orechu
1 limetku
0,1 l sójového tamari
pol struku vanilky
400 g špaldových tagliatelle

Postup:
1
V hrnci zarestujeme šalotku do zlatista, osolíme, zakvapneme vínnym octom. Okoreníme bielym korením a muškátovým orieškom. Zalejeme sójovou smotanou a vývarom. Privedieme do varu a varíme asi 5 minút.
2 Omáčku vymixujeme a prepasírujeme. Pridáme vanilku a kokosové mlieko a redukujeme na konzistenciu omáčky, dochutíme limetkou.
3 Pridáme sparený kel a uvarené tagliatelle. Zmes uložíme na tanier spolu s ugrilovaným v sójovke marinovaným, okoreneným tempehom. Tempeh grilujeme krátko - asi 1 minútu z každej strany.

Náš tip:
Pre nevegetariánov môžeme tempeh nahradiť grilovaným kuracím steakom.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Martin Ftorek, šéfkuchár reštaurácie Good Five v Bratislave
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu