Presunúť na hlavný obsah

Pripravte si polievku z maslovej tekvice

Recepty

Na jeseň dobre padnú chutné jedlá ako tekvicová polievka či teľací steak.

Polievka z maslovej tekvice

Potrebujeme:
- olivový olej
- 2 cibule
- 1 PL medu
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 ČL kurkumy
- 3 klinčeky
- 1 PL celého červeného korenia
- 2 menšie (maslové) tekvice, ošúpané a nakrájané na kocky
- Na ozdobu pri podávaní:
- zelené lúpané tekvicové semiačka
- tekvicový olej
- jogurt

Postup:
1. Cibuľu pomaly opražíme. Pridáme med, cesnak, kurkumu, drvený klinček a červené korenie. Pridáme tekvicu a 3 minúty pražíme.

2. Tekvicu zalejeme vodou, aby bola zakrytá a pod pokrievkou pomaly varíme domäkka. Rozmixujeme ručným mixérom, malé kúsky tekvice môžu ostať. Prisolíme a prikoreníme.

3. Pri podávaní do stredu dáme za lyžicu jogurtu, nasypeme 5 tekvicových semiačok a nakreslíme tenkým prúžkom tekvicového oleja koliesko.

Tip: Polievku možno uvariť aj z iných druhov tekvice.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravil: Katarína Sedláková pre Pravda magazín
Recepty pripravil: Ivan Kotzig, gazda z vidieckej reštaurácie U Juhása v Košariskách
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu