Čerstvý pstruh s bylinkami podľa gazdovského receptu
Dobrý kuchár surovinou neplytvá, ale vyčaruje z nej skvelé pochúťky. Tak ako gazda Ivan Kotzig.
Čerstvý pstruh s bylinkami
Potrebujeme:
- 4 vyčistené pstruhy
- vaše obľúbené bylinky (materina dúška, rozmarín alebo mladá žihľava)
- soľ
- olivový olej na potretie
- 2 citróny
- 300 g zemiaky
- posekané lístky ligurčeka
Postup:
1. Pstruhy potrieme olivovým olejom a osolíme zvnútra aj zvonka. Pstruha vyplníme čerstvými bylinkami. Pečieme na pomastenom plechu 15 minút.
2. Podávame s olivovým olejom a s polovicou citróna (nie s mesiačikmi), aby sa pokrm dal pohodlnejšie pokvapkať pri stole.
- Parené zemiaky k rybe pre zmenu obaľme ligurčekom, príbuzným petržlenovej vňate.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Katarína Sedláková pre Pravda magazín
Recepty pripravil: Ivan Kotzig, gazda z vidieckej reštaurácie U Juhása v Košariskách
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu