Teľací steak s cviklou - jesenná pochúťka pre váš jazýček!
Teľacím steakom ulahodíte svojej drsnejšej polovičke, ale určite dobre pripravený bude chutiť aj vašim deťom.
Teľací steak s cviklou, pretláčané zemiaky
Potrebujeme:
- 4 sviečkové steaky po 200 g
- soľ
- čerstvo drvené biele korenie
- 2 čerstvé cvikly
- 400 g v šupke uvarených zemiakov
- olivový olej na praženie zemiakov
Postup:
1. Steaky najlepšie deň vopred osolíme a posypeme bielym korením. Aj zemiaky uvaríme najlepšie deň vopred a necháme v šupe vychladnúť.
2. Tesne pred podávaním ošúpeme zemiaky a pretlačíme cez drôtenú mriežku (alebo nastrúhame na hrubom strúhadle). Ošúpanú cviklu nakrájame na veľmi tenké plátky. Rozpálime dve panvice s trochou olivového oleja.
3. V prvej panvici bez miešania pražíme zemiaky. Keď budú chrumkavé a hnedé, opatrne ich jedenkrát obrátime. Súčasne ugrilujeme v druhej panvici aj steaky. Ak majú byť steaky ružové, nerobíme ich dlhšie ako 3 minúty na každej strane.
4. Pri podávaní vyložíme spodok taniera plátkami cvikly, položíme na ne horúci steak a na bok pridáme zemiaky.
TIP: Do strúhaných zemiakov primiešame pred pražením trochu nadrobno posekanej cibule.