Škola varenia: Vihorlatský zvitok z bravčového mäsa
Podľa receptu šéfkuchára Jána Danka si pripravte túto pochúťku z oblasti Vihorlatu.
Škola varenia: Vihorlatský zvitok z bravčového mäsa
Potrebujete:
- 750 g bravčového stehna
- 500 g sterilizovanej kapusty
- 150 g oškvarkov
- 200 chleba
- 200 ml mlieka
- 3 vajcia
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 250 ml slepačieho vývaru
- soľ
- mleté čierne korenie
- rasca
- petržlenová vňať
Postup:
1. Bravčové stehno narežeme na plátky a rozklepeme.
2. Plnka: chlieb nakrájame na drobné kúsky, pridáme oškvarky, cesnak, korenie, soľ, vajcia, mlieko. Všetko spolu premiešame. Na cibuľke orestujeme sterilizovanú kapustu. Všetko spolu zmiešame, necháme odpočinúť asi 10 minút a pridáme čerstvú petržlenovú vňať. Hotovou zmesou naplníme plátky mäsa, stočíme do rolky a okoreníme.
3. Rolky vložíme do pekáča, podlejeme vývarom a dusíme v rúre do mäkka, potom ich vyberieme a necháme zapiecť na suchej panvici, aby chytili chrumkavú kôrku. Hotové rolky zalievame výpekom.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Bohuš Lenický pre Varechu, prílohu denníka Pravda
Recepty pripravil: Ján Danko, šéfkuchár hotela Jalta v Michalovciach
Foto: Robert Huttner pre Pravdu