Recept: Pečený losos so švédskou omáčkou
Ani táto švédska pochúťka sa nezaobíde bez majonézy.
Príprava: 30 minút
Pre 4 osoby potrebujeme:
600 g očistených filetov čerstvého lososa
20 g korenia na ryby
3 citróny alebo limetky
olivový olej
100 g majolenky Hellmann’s
50 g kyslej smotany
25 g Gurmánskej horčice Hellmann’s
25 g medu
25 g kapár
soľ
biele korenie
Postup:
1 Lososa naporciujeme, ochutíme korením na ryby, pokvapkáme limetkovou alebo citrónovou šťavou. Následne upečieme na oleji do ružova.
2 Majolenku Hellmann’s, kyslú smotanu, horčicu a med dôkladne premiešame, podľa potreby dochutíme soľou a korením, pridáme na drobno nasekané kapary.
3 Jednotlivé porcie ryby zalejeme studenou omáčkou, ozdobíme rezom limetky a čerstvým kôprom.
Náš tip:
Odporúčame servírovanie s pečenými zemiakmi a so smotanou.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Recept a foto: HELLMANN´S