Presunúť na hlavný obsah

Recept: Pečený losos so švédskou omáčkou

Recepty

Ani táto švédska pochúťka sa nezaobíde bez majonézy.

Príprava: 30 minút

Náročnosť: 2

Pre 4 osoby potrebujeme:
600 g očistených filetov čerstvého lososa
20 g korenia na ryby
3 citróny alebo limetky
olivový olej
100 g majolenky Hellmann’s
50 g kyslej smotany
25 g Gurmánskej horčice Hellmann’s
25 g medu
25 g kapár
soľ
biele korenie

Postup:
1
Lososa naporciujeme, ochutíme korením na ryby, pokvapkáme limetkovou alebo citrónovou šťavou. Následne upečieme na oleji do ružova.
2 Majolenku Hellmann’s, kyslú smotanu, horčicu a med dôkladne premiešame, podľa potreby dochutíme soľou a korením, pridáme na drobno nasekané kapary.
3 Jednotlivé porcie ryby zalejeme studenou omáčkou, ozdobíme rezom limetky a čerstvým kôprom.

Náš tip:
Odporúčame servírovanie s pečenými zemiakmi a so smotanou.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Recept a foto: HELLMANN´S