Recept: Zemiaky so špenátom a morčacím mäsom
Nielen štedrovečerný zemiakový šalát tvorí dobrý pár s majonézou.
Príprava: 30 minút
Pre 4 osoby potrebujeme:
350 g zemiakov
100 g čerstvého špenátu
4 plátky šunky
4 plátky morčacieho mäsa
soľ
olivový olej
na zálievku:
2-3 PL majolenky Hellmann’s
šťava z 1 citróna
1 PL nasekanej petržlenovej vňate
1 PL pokrájaných čiernych olív
jablkový ocot
Postup:
1 Zemiaky uvaríme, ošúpeme a nakrájame na plátky spoločne s umytými listami špenátu. Všetko spolu rozložíme na tanier.
2 Šunku opečieme a nakrájame na prúžky. Morčacie plátky osolíme, okoreníme a opražíme na oleji.
3 Majolenku zmiešame s citrónovou šťavou, petržlenovou vňaťou a olivami. Podľa chuti pridáme ocot a soľ.
4 Morčacie plátky a prúžky šunky poukladáme na špenát so zemiakmi. Prelejeme zálievkou a dochutíme bielym korením.
Náš tip:
Ak nemáte k dispozícii morčacie mäso, môžete ho nahradiť aj mäsom kuracím.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Recept a foto: HELLMANN´S