Presunúť na hlavný obsah

Škola varenia: Pečený zubáč so zeleninou

Recepty

Krok za krokom si pripravte skvelú rybu v alobale.

Príprava: 10 minút

Pečenie: 15-20 minút
Obťažnosť: 2

Pre 5 osôb potrebujeme:
750 g filetov zo zubáča
soľ
korenie na ryby
citrón
100 ml olivového oleja
150 g cukety
150 g baklažánu
100 g čerstvej papriky
50 g cibule
200 g paradajok

Postup:
1.
Filety zo zubáča osolíme a okoreníme zmesou korenia na ryby. Na kus alobalovej fólie vo veľkosti A4 natrieme olivový olej a položíme osolený a okorenený filet. Kožou dolu, na filet striedavo naukladáme nakrájanú zeleninu tak, aby sme to prikryli druhým kúskom ryby. Znova potrieme olivovým olejom a celé zabalíme do alobalu.

2. Pečieme v rúre 15-20 minút pri teplote 200 oC. Upečenú rybu so zeleninou môžeme podávať s alobalom, prizdobenú citrónom.

3. Odporúčaná príloha je chlieb, zemiaky na rôzne spôsoby.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text a foto: magazín Varecha