Škola varenia: Pečený zubáč so zeleninou
Krok za krokom si pripravte skvelú rybu v alobale.
Príprava: 10 minút
Obťažnosť: 2
Pre 5 osôb potrebujeme:
750 g filetov zo zubáča
soľ
korenie na ryby
citrón
100 ml olivového oleja
150 g cukety
150 g baklažánu
100 g čerstvej papriky
50 g cibule
200 g paradajok
Postup:
1. Filety zo zubáča osolíme a okoreníme zmesou korenia na ryby. Na kus alobalovej fólie vo veľkosti A4 natrieme olivový olej a položíme osolený a okorenený filet. Kožou dolu, na filet striedavo naukladáme nakrájanú zeleninu tak, aby sme to prikryli druhým kúskom ryby. Znova potrieme olivovým olejom a celé zabalíme do alobalu.
2. Pečieme v rúre 15-20 minút pri teplote 200 oC. Upečenú rybu so zeleninou môžeme podávať s alobalom, prizdobenú citrónom.
3. Odporúčaná príloha je chlieb, zemiaky na rôzne spôsoby.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: magazín Varecha