Presunúť na hlavný obsah

Zabíjačková kapustová polievka podľa šéfkuchára

Recepty

Pripravte si zabíjačkovú kapustnicu podľa receptu šéfkuchára.

Kapustová polievka z „karkasov“ a klobásky

Potrebujete:
- 1 kg bravčových kostí (karkasov)
-  bobkový list
-  soľ
-  celé čierne korenie
-  celé nové korenie
-  150 g kyslej kapusty
-  1 klobása
-  50 g klobásovej zmesi
-  100 g hladkej múky
-  1 vajce
-  30 g pažítky
-  100 g zemiakov

Postup:
1. Kosti obvaríme, vodu zlejeme a kosti vložíme do studenej vody. Ako pri každom vývare, voda by sa nemala prudko variť.
2. Pridáme celé korenie a bobkový list a varíme pomalým varom. Keď už je vývar dostatočne silný, pridáme kyslú kapustu, klobásu a zemiaky.
3. Zo žĺtka, vody, hladkej múky a štipky soli vypracujeme tuhé cesto. Rozvaľkáme a vykrajujeme kolieska, ktoré plníme klobásovou zmesou a vytvarujeme pirôžky. Tie varíme v osolenej vode a pridáme do polievky ako vložku.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravil: Bohuš Lenický pre Varechu, prílohu denníka Pravda
Recepty pripravil: Martin Frankl, šéfkuchár hotela FIS v Demänovskej Doline
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu