Zabíjačková kapustová polievka podľa šéfkuchára
Pripravte si zabíjačkovú kapustnicu podľa receptu šéfkuchára.
Kapustová polievka z „karkasov“ a klobásky
Potrebujete:
- 1 kg bravčových kostí (karkasov)
- bobkový list
- soľ
- celé čierne korenie
- celé nové korenie
- 150 g kyslej kapusty
- 1 klobása
- 50 g klobásovej zmesi
- 100 g hladkej múky
- 1 vajce
- 30 g pažítky
- 100 g zemiakov
Postup:
1. Kosti obvaríme, vodu zlejeme a kosti vložíme do studenej vody. Ako pri každom vývare, voda by sa nemala prudko variť.
2. Pridáme celé korenie a bobkový list a varíme pomalým varom. Keď už je vývar dostatočne silný, pridáme kyslú kapustu, klobásu a zemiaky.
3. Zo žĺtka, vody, hladkej múky a štipky soli vypracujeme tuhé cesto. Rozvaľkáme a vykrajujeme kolieska, ktoré plníme klobásovou zmesou a vytvarujeme pirôžky. Tie varíme v osolenej vode a pridáme do polievky ako vložku.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Bohuš Lenický pre Varechu, prílohu denníka Pravda
Recepty
pripravil: Martin Frankl, šéfkuchár hotela FIS v Demänovskej Doline
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu