Pečený bôčik? V tejto podobe si ním získate celú rodinu
Pripravte si pečený bôčik v šéfkuchárskej inovácii - s hríbovou krustou.
Pečený bôčik v hríbovej kruste
Na 4 porcie potrebujete:
- 1 kg bôčika
- 3 strúčiky cesnaku
- soľ
- čerstvo namleté čierne korenie
- rozmarín
- čili podľa chuti
- olej
- 2 šalotky
- 100 g hríbov
- 150 g dijonskej horčice
- 30 g pažítky
- 100 g strúhanky
- 300 ml bravčového jusu
- 200 ml bieleho vína
Postup:
1. Bôčik marinujeme s cesnakom, čili a rozmarínom, osolíme a pečieme na 160 stupňoch do mäkka. Pravidelne podlievame.
2. Hríby, šalotku a pažítku nasekáme na jemno, zmiešame s dijonskou horčicou a natrieme na vlažný upečený bôčik. Poprášime strúhankou a dáme zapiecť do chrumkava.
3. V malom hrnci zredukujeme bravčový jus, dijonskú horčicu a biele víno na požadovanú hustotu a môžeme podávať.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Bohuš Lenický pre Varechu, prílohu denníka Pravda
Recepty pripravil: Martin Frankl, šéfkuchár hotela FIS v Demänovskej Doline
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu