Moravská dobrota: Bigos zbojníka Ondráša
V moravských receptoch nájdete len poctivé suroviny.
Príprava: 20 minút
Obťažnosť: 2
Pre 6 osôb potrebujeme:
600 g bravčového pliecka
500 g kyslej kapusty
500 g hlávkovej kapusty
200 g údeného bôčika
200 g ostravskej klobásy
200 g cibule
50 g sušených sliviek
100 ml bieleho vína
Postup:
1. Údený bôčik pokrájame na kocky, dáme do hrnca alebo kotlíka a vyškvaríme. Pridáme nakrájanú cibuľu. Osmažíme dozlatista.
2. Vložíme bravčové pliecko pokrájané na väčšie kocky. Mäso osolíme a okoreníme, zľahka osmažíme, zalejeme vodou a dusíme do polomäkka. Potom pridáme kyslú kapustu a spoločne dusíme. Nakoniec prisypeme na rezance pokrájanú hlávkovú kapustu a dodusíme.
3. Pred koncom dusenia prilejeme biele víno a pridáme sušené slivky. Na masti osmažíme na kolieska nakrájanú ostravskú klobásu a vmiešame do hotového pokrmu. Podávame vo vydlabanom chlebe.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: magazín Varecha