Presunúť na hlavný obsah

Moravská dobrota: Bigos zbojníka Ondráša

Recepty

V moravských receptoch nájdete len poctivé suroviny.

Príprava: 20 minút

Varenie: 60 minút
Obťažnosť: 2

Pre 6 osôb potrebujeme:
600 g bravčového pliecka
500 g kyslej kapusty
500 g hlávkovej kapusty
200 g údeného bôčika
200 g ostravskej klobásy
200 g cibule
50 g sušených sliviek
100 ml bieleho vína

Postup:
1.
Údený bôčik pokrájame na kocky, dáme do hrnca alebo kotlíka a vyškvaríme. Pridáme nakrájanú cibuľu. Osmažíme dozlatista.

2.
Vložíme bravčové pliecko pokrájané na väčšie kocky. Mäso osolíme a okoreníme, zľahka osmažíme, zalejeme vodou a dusíme do polomäkka. Potom pridáme kyslú kapustu a spoločne dusíme. Nakoniec prisypeme na rezance pokrájanú hlávkovú kapustu a dodusíme.

3.
Pred koncom dusenia prilejeme biele víno a pridáme sušené slivky. Na masti osmažíme na kolieska nakrájanú ostravskú klobásu a vmiešame do hotového pokrmu. Podávame vo vydlabanom chlebe.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text a foto: magazín Varecha