Torta s talianskym maslovým krémom
Torty môžete plniť rôznym krémom. Možno tento poteší aj vaše chuťové poháriky.
Potrebujeme:
Krém:
4 bielky
štipku soli
200 g jemného cukru
1 PL vanilkového cukru
500 g Hery maslovej
Korpus:
200 g cukru
200 g hladkej múky
4 vajcia
1 dl oleja
1 dl vody
1 vanilkový cukor
1 prášok do pečiva
citrónová kôra
na ozdobu:
40 g mliečnej čokolády
40 g horkej čokolády
Postup
1 Krém: Vo veľkej mise zvoľna šľaháme bielky so soľou a keď zhustnú, postupne prisypávame cukor a vanilkový cukor. Heru maslovú izbovej teploty dáme do druhej misy. Šľaháme tak dlho, až zbelie a má hustotu šľahačky. To trvá najmenej 15 minút - v žiadnom prípade nie menej! Za stáleho miešania postupne pridávame snehovú hmotu. Krém okamžite použijeme.
2 Korpus: Oddelíme žĺtky a bielky. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, postupne prilievame vodu a olej. Premiešame a postupne prisypávame múku s práškom do pečiva a citrónovou kôrou. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka zamiešame do cesta. Pečieme v predhriatej rúre na 175 stupňoch asi 30 - 40 minút.
3 Po vychladnutí korpus rozrežeme a naplníme krémom. Dozdobíme mliečnou a horkou čokoládou.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Tortu pripravil: šéfkuchár Marek Petrán
Foto: Stanislav Malák