Kačacie stehno so zemiakovými knedličkami - to bude dobrota!
Čas kačacích a husacích hodov nastal - vy môžete vyskúšať pripraviť si napríklad nasledujúci recept.
Kačacie stehno na pikantnom špenátovom hniezde so zemiakovými knedličkami
Potrebujeme:
- 4 kačacie stehná
- 400 g listového špenátu (aj mrazeného)
- 100 g masla
- 4 malé čili papričky
- 3-4 strúčiky cesnaku
- soľ
- drvenú rascu
- mleté čierne korenie
- biele mleté korenie
- rozmarín
- tymian
- Na zemiakové knedle:
- 700 g zemiakov
- 200 g hrubej múky
- 100 g krupice
- 1 vajce
- soľ
Postup:
1. Kačacie stehná si deň vopred namarinujeme. Nasolíme, okoreníme bielym korením, posekaným rozmarínom a tymianom. Pred pečením stehná podlejeme trochou vody a pečieme pri 190 °C asi hodinu.
2. Na väčšie kúsky nasekaný a sparený špenát podusíme na masle, nasekanom čili, cesnaku, rasci, mletom korení a soli asi 2-3 minúty.
3. Z uvarených a prelisovaných zemiakov, múky, krupice, vajca a soli spracujeme tuhé cesto. Vytvarujeme knedle a varíme vo vriacej osolenej vode asi 15-20 minút.
4. Pri podávaní si do okrúhlej formičky natlačíme podusený špenát. Môžeme dozdobiť lístkami baby špenátu, čili papričkami a opečenou polovicou hlavičky cesnaku. Zemiakové knedličky si môžeme nakrájať do rôznych tvarov.
- Knedličky sú chutnejšie opečené na kačacej masti.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Katarína Sedláková pre Pravda magazín
Recepty
pripravil: Boris Dudík, šéfkuchár reštaurácie Budweiser Budvar v Bratislave
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu