Husacia pečeň s lokšovými rezancami - to bude dobrota!
V sezóne kačiek a husí si môžete doma pripraviť niektoré dobroty z tejto hydiny. Napríklad husaciu pečeň s lokšovými rezancami.
Husacia pečeň s lokšovými rezancami a dubákovým ragú
Potrebujeme:
- 500 g vykŕmenej husacej pečienky
- 300 g dubákov
- 100 g masla
- 4 lokše
- soľ
- mleté čierne korenie
- 2-3 strúčiky cesnaku
- trochu čerstvého tymianu
- 1 malú cibuľu
- petržlenovú vňať
Postup:
1. Na masle si speníme na drobno pokrájanú cibuľu a pridáme pokrájané dubáky, ktoré posolíme, okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak a tymian. Restujeme asi 10 minút.
2. Husaciu pečeň rozkrájame na hrubšie plátky (asi 2-3 cm), posolíme, okoreníme a prudko opražíme na rozpálenej panvičke (najlepšie na teflónovej, netreba pridávať tuk) z oboch strán asi 2 minúty.
3. Lokše pokrájame na dlhé a tenké rezance, ktoré prihrejeme v panvičke s výpekom z pečene.
4. Z lokší si pri podávaní pripravíme hniezdo, do ktorého dáme restovanú pečeň a dubákové ragú. Dozdobíme petržlenovou vňaťou a tymianom.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Katarína Sedláková pre Pravda magazín
Recepty pripravil: Boris Dudík, šéfkuchár reštaurácie Budweiser Budvar v Bratislave
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu