Šéfkuchár Križan: Namiesto hádky stačí pohľad alebo gesto
Kuchyňa v reštaurácii môže byť poriadne stresujúce miesto. Ako je to tam s hádkami? Odpovedal šéfkuchár Branislav Križan.
Nepatrím medzi šéfkuchárov, ktorí stále kričia a nadávajú. S kolegami spolupracujeme už roky a poznáme sa tak dobre, že sa ani nemusíme hádať. Stačí pohľad alebo gesto a už vedia, čo chcem povedať. Sám som si ich zaučil a vychoval, takže robia veci podľa mojich predstáv. Ak aj občas zakričím, nie je to často.
Na veľké hádky si nespomínam ani z čias, keď som ešte nebol šéf. Som totiž dosť nehádavý typ - poviem svoj názor a keď sa niekomu nepáči, nevadím sa. Skôr ustúpim a pomyslím si svoje. Iné to je, ak niekoho vyslovene nemám rád a prekáža mi, vtedy viem reagovať dosť prudko. Našťastie poznám len dvoch-troch takých ľudí.
A hádky v súkromí? Tých nie je veľa, a keď - tak sú dôvodom maličkosti. Mám napríklad trochu problémy s časom a dosť často meškám, aj keď nie vždy svojou vinou. Alebo chodím veľmi rád na ryby, čo je časovo náročné. Mám veľmi málo voľna, v ktorom chcem stihnúť veľa vecí a to sa nie vždy dá.
Text: el pre Pravda magazín
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu