Pripravte rodine čučoriedkové pirohy
Pochúťka, ktorá pripomína mnohým detstvo u starej mamy - čo tak zopakovať si to aj vo vašej domácnosti.
Čučoriedkové pirohy s vlašskými orechmi
Potrebujeme:
- 200 g hrubej múky
- 10 g soli
- 1 vajce
- 150 g masla
- 100 g práškového cukru
- 100 g krupice
- 200 g čučoriedok
- 100 g vlašských orechov
- mätu
Postup:
1. V šupke uvarené zemiaky olúpeme a necháme vychladnúť. Studené zemiaky nastrúhame, pridáme vajce, soľ, premiešame s krupicou a múkou a vypracujeme cesto.
2. Dobre vypracované cesto vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Pokrájame ho na obdĺžniky, ktoré naplníme čučoriedkami. Pevne uzatvoríme a uvaríme v slanej vode asi 5 - 7 minút.
3. Uvarené pirohy vyberieme, každú porciu posypeme práškovým cukrom, polejeme rozpusteným maslom. Dozdobíme opraženými orechmi a mätou.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Katarína Sedláková pre Pravda magazín
Recepty pripravil: Boris Dudík, šéfkuchár reštaurácie Budweiser Budvar v Bratislave
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu