Presunúť na hlavný obsah

Husacie prsia s dijonskou horčicou

Recepty

Husacie prsia sú tradičnou pochúťkou predvianočného obdobie. Pripraviť si ich môžete aj s dijonskou horčicou.

Husacie prsia s dijonskou penou a šúľancami

Potrebujeme:
- 4 husacie prsia bez kosti
- 3 PL dijonskej horčice
- 2 PL kremžskej horčice
- 2 PL medu
- šťava z 1 menšieho pomaranča
- olej
- soľ
- biele mleté korenie
- 250 ml šľahačky 33 %
- 1 stužovač šľahačky (smetafix)
- 100 g masla
- 1 PL horčicových semienok
- Na šúľance:
- 700 g zemiakov
- 300 g hrubej múky
- 1 vajce
- soľ

Postup:
1. Na oleji urestujeme horčice, semienka a med. Restujeme asi 5 minút, aby sa zbavili kyslosti. Nakoniec pridáme pomarančovú šťavu a odstavíme.

2. Šľahačku vyšľaháme so stužovačom na pevnú konzistenciu.

3. Z vopred uvarených zemiakov v šupe, očistených a prelisovaných, pripravíme cesto z múky, vajca a soli. Tuhšie cesto formujeme na hrubšie šúľance, ktoré vyvárame v osolenej  vriacej vode asi 5 minút.

4. Osolené a okorenené husacie prsia grilujeme z každej strany asi 5 minút.

5. Vyvarené šúľance opečieme na rozpálenom masle. Urestovanú horčicu zľahka premiešame so šľahačkou. Husacie prsia nakrájame na plátky a servírujeme.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravil: Katarína Sedláková pre Pravda magazín
Recepty pripravil: Boris Dudík, šéfkuchár reštaurácie Budweiser Budvar v Bratislave
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu