Presunúť na hlavný obsah

Paradajky neskladujte v chladničke a hrozno neumývajte

Recepty

Aj vy stále robíte kopec chýb, pre ktoré vám isté potraviny nevydržia tak dlho, ako si prajete? Tu sú tipy na ich skladovanie.

Avokádo

Aby "prežilo" viac ako jeden deň a k tomu aj chutilo, treba mu nechať kôstku a dužinu pokvapkať citrónovou šťavou. Inak sa sfarbí dohneda.

Citróny
Najlepšie sa skladujú na suchom a chladnom mieste. Prerezaný citrón obráťte smerom nadol a vložte do chladničky. Vydží 2-3 dni.

Čerstvé bylinky
Najdlhšie vydržia, ak ich nebudete zväzovať, ale zabalíte ich do vlhkej papierovej utierky a vložíte do chladničky.

Hrozno
Ak chcete, aby vám vydržalo čo najdlhšie, neumývajte ho! "Špinavé" ho vložte do chladničky a umyte až tesne pred konzumáciou.

Lesné huby
Tiež opatrujte neumyté, hoci očistené. Miesto, na ktorom ich budete skladovať, by malo byť vzdušné a chladné.

Paradajky
Nepatria do chladničky! Inak hrozí, že stvrdnú a stratia arómu. Tmavé a chladné miesto je pre ne najvhodnejšie.

Text: dz pre oŽene.sk
Foto: SHUTTERSTOCK