Netradičný štedrovečerný šalát? Pridajte tuniaka
Čo tak vyskúšať tento rok na Štedrý večer trochu iný zemiakový šalát? Vylepší ho napríklad tuniak...
Zemiakový šalát s tuniakom
Potrebujeme:
- 130 g malých nových zemiakov
- 35 g zelenej fazuľky
- 60 g červenej cibule
- 1 väčšiu paradajku
- 1 varené vajce
- 70 g čerstvého tuniaka
- 3 g sardel
- 15 g čiernych olív
- Na dresing:
- 1 šalotku
- 15 g majolenky Hellmann´s
- 10 g kyslej smotany
- 10 g dijonskej horčice
- 3 cl olivového oleja
- 3 cl vínneho octu
- soľ
- biele korenie
Postup:
1. Zo šalotky nakrájanej na drobno, majolenky Hellmann´s, kyslej smotany, horčice, olivového oleja a vínneho octu pripravíme dresing. Dochutíme ho soľou a čerstvo zomletým korením.
2. Varené rozpolené zemiaky, sparenú fazuľku, na kolieska nakrájanú cibuľu a na štvrtiny rozkrojené paradajky zmiešame s dresingom. Pridáme na šestiny nakrájané varené vajcia, opečené kocky tuniaka, sardely, odkôstkované čierne olivy a dobre premiešame.
Text spracovala: Katarína Sedláková pre Pravda magazín
Foto a recepty: UNILEVER SLOVENSKO