Babičkin zemiakový šalát - takto ho pripravíte!
Tak toto je veľká klasika - pre milovaníkov majonézových šalátov ako stvorená...
Babičkin zemiakový šalát
Potrebujeme:
- 1,5 kg menších zemiakov uvarených v šupke
- pol veľkej cibule nakrájanej nadrobno
- pol KL práškového cukru
- 1 PL oleja
- 5 sladkokyslých uhoriek
- 300 g jemne nakrájanej salámy Turista
- 6 natvrdo uvarených vajec
- majolenku Hellmann´s
- 1 veľký biely jogurt
- 2 PL horčice
- štipku soli
Postup:
1. Cibuľu, práškový cukor, olej, sladkokyslé uhorky, salámu, vajcia dobre premiešame vo veľkej mise, pridáme na kocky nakrájané vychladnuté zemiaky, ľahko posolíme.
2. Zvlášť zmiešame majolenku Hellmann's, jogurt a plnotučnú horčicu. Zmes vmiešame do misy so zemiakmi a ostatnými ingredienciami. Keď je všetko dôkladne premiešané, misu vložíme do chladničky a šalát necháme odležať do druhého dňa.
Text spracovala: Katarína Sedláková pre Pravda magazín
Foto a recepty: Unilever Slovensko