Vianočné pečenie: Päť vecí, ktoré budete potrebovať
Bez nasledujúcich ingrediencií sa nezaobíde žiadne vianočné pečenie.
Orechy.
Či už vlašské, lieskové oriešky, mandle alebo iné exotickejšie druhy, všetky ochutia vianočné maškrty a ešte aj osožia, pretože sú prospešné zdraviu.
Papierové košíčky.
Tradičné košíčky sa používajú pri pečení, podávaní a skladovaní cukroviniek. Tie si udržia pekný tvar a pri konzumácii si neznečistíte ruky.
Čokoláda.
Bez čokolády sa piecť na Vianoce nedá, jej milovníci ju považujú za pokrm šťastia, jednoducho poteší chuťové poháriky a cítime sa po nej dobre.
Rum.
Či už použijeme náš klasický tuzemský um, alebo pravý karibský značkový rum, „pripité“ koláčiky s ním sú tradične príťažlivé svojou arómou a chuťou.
Vanilkový cukor.
Je súčasťou väčšiny cukrárskych výrobkov. Jednoduchšie je kúpiť si ho v obchode, ale sú takí, ktorí si ho pripravujú doma z pravej vanilky.
Text: Varecha, príloha denníka Pravda
Foto: SHUTTERSTOCK