Presunúť na hlavný obsah

Vianočné pečenie: Päť vecí, ktoré budete potrebovať

Recepty

Bez nasledujúcich ingrediencií sa nezaobíde žiadne vianočné pečenie.

Orechy.

Či už vlašské, lieskové oriešky, mandle alebo iné exotickejšie druhy, všetky ochutia vianočné maškrty a ešte aj osožia, pretože sú prospešné zdraviu.

Papierové košíčky.
Tradičné košíčky sa používajú pri pečení, podávaní a skladovaní cukroviniek. Tie si udržia pekný tvar a pri konzumácii si neznečistíte ruky.

Čokoláda.
Bez čokolády sa piecť na Vianoce nedá, jej milovníci ju považujú za pokrm šťastia, jednoducho poteší chuťové poháriky a cítime sa po nej dobre.

Rum.
Či už použijeme náš klasický tuzemský um, alebo pravý karibský značkový rum, „pripité“ koláčiky s ním sú tradične príťažlivé svojou arómou a chuťou.

Vanilkový cukor.
Je súčasťou väčšiny cukrárskych výrobkov. Jednoduchšie je kúpiť si ho v obchode, ale sú takí, ktorí si ho pripravujú doma z pravej vanilky.

Text: Varecha, príloha denníka Pravda
Foto: SHUTTERSTOCK