Presunúť na hlavný obsah

Recept: Pstruh na citrónoch a rozmaríne

Recepty

Štedrý večer patrí kaprovi, Prvý sviatok vianočný vyskúšajte inú rybu.

Príprava: 15 minút

Varenie: 20 minút
Obťažnosť: 1

Pre 2 osoby potrebujeme:
2 čerstvé pstruhy
2 vetvičky čerstvého rozmarínu
1 citrón
1 strúčik cesnaku
4 PL masla
čierne korenie
čerstvo namleté soľ

Postup:
1.
Pstruhy umyjeme, vložíme do zapekacej misky, osolíme a okoreníme. Do vnútra každého pstruha vložíme dve lyžice masla, dva plátky citróna, kúsok cesnaku a vetvičku rozmarínu.
2. Zvyšok masla rozdelíme na pstruhy, obložíme zvyšnými plátkami citróna a upečieme. Pečieme približne 20 minút – závisí od veľkosti pstruhov.
3. Podávame s restovanou zeleninou alebo so šalátom.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text a foto: magazín Varecha