Recept: Pstruh na citrónoch a rozmaríne
Štedrý večer patrí kaprovi, Prvý sviatok vianočný vyskúšajte inú rybu.
Príprava: 15 minút
Obťažnosť: 1
Pre 2 osoby potrebujeme:
2 čerstvé pstruhy
2 vetvičky čerstvého rozmarínu
1 citrón
1 strúčik cesnaku
4 PL masla
čierne korenie
čerstvo namleté soľ
Postup:
1. Pstruhy umyjeme, vložíme do zapekacej misky, osolíme a okoreníme. Do vnútra každého pstruha vložíme dve lyžice masla, dva plátky citróna, kúsok cesnaku a vetvičku rozmarínu.
2. Zvyšok masla rozdelíme na pstruhy, obložíme zvyšnými plátkami citróna a upečieme. Pečieme približne 20 minút – závisí od veľkosti pstruhov.
3. Podávame s restovanou zeleninou alebo so šalátom.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: magazín Varecha