Recept: Morčacia roláda s gaštanovo-pečeňovou plnkou
Dosť bolo rýb, dajte si morku.
Príprava: 1 hodina
Obťažnosť: 3
Pre 4 osoby potrebujeme:
1 kg morčacích pŕs
200 g tenkých plátkov slaniny
Plnka:
250 g uvarených gaštanov
250 g kuracej pečene
3 ks staršieho pečiva
100 ml mlieka
50 g masla
mleté čierne korenie
3 vajcia
štipka muškátového kvetu
petržlenová vňať
soľ
Postup:
1. Morčacie mäso narežeme tak, aby vznikol veľký plát, ktorý ešte naklepeme. Pečivo navlhčíme mliekom a necháme chvíľu postáť. Pečeň nakrájame a podusíme na troške masla.
2. Maslo vymiešame so žĺtkami a pridáme navlhčené žemle, z ktorých sme vytlačili prebytočné mlieko. Dochutíme soľou, petržlenovou vňaťou, korením a muškátovým kvetom. Pridáme olúpané, nahrubo nasekané uvarené gaštany a nakoniec vmiešame vyšľahané bielky.
3. Plnku rozotrieme na mäsový plát, opatrne zrolujeme, previažeme špagátikom, aby sa roláda nerozpadla, obložíme plátkami slaniny a zabalíme do alobalu. Pečieme asi hodinu, potom alobal odstránime a dopečieme.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: magazín Varecha