Silvestrovské pohostenie podľa šéfkuchára Jozefa Chatrnucha
Na posledný deň v roku nikdy nie je inšpirácií dosť. Ak sa vám teda nepozdávali recepty od Vojtecha Artza, môžete vyskúšať aj tipy od jeho kolegu.
Chlebíčky s lososom
Potrebujete:
- 400 g lososa
- 2 kl zaváraného chrenu
- 100 g masla
- 4 bagety
- 50 g kaviáru
- soľ
- mleté čierne korenie
Na ozdobu:
- plátky citróna
- petržlenová vňať
- šalátové listy
Postup
1. Maslo a chren spolu vymiešame, pridáme soľ a štipku korenia podľa chuti.
2. Na pečivo natrieme vrstvu masla s chrenom, na vrch poukladáme údeného lososa a ozdobíme kaviárom.
3. Na ozdobu môžeme použiť aj citrón, šalátový list a petržlenovú vňať.
Avokádové chuťovky
Potrebujete:
- 4 ciabatty
- 2 zrelé avokáda
- 1 čerstvá paprika
- kl citrónovej šťavy
- 1 PL olivového oleja
- strúčik cesnaku
- soľ
- mleté čierne korenie
Na ozdobu:
- cherry paradajky
- lístky valeriány
Postup:
1. Mäkké avokádo vydlabeme a rozmixujeme, pridáme soľ, korenie, citrónovú šťavu, olivový olej, pretlačený cesnak a premiešame.
2. Pridáme najemno nasekanú čerstvú papriku a podávame s čerstvou ciabattou. Ozdobíme cherry paradajkami a lístkami valeriány.
Syrový závin s rukolou
Potrebujete:
- 400 g syra eidam
- 100 g kuracej šunky
- 50 g rukoly
- 100 g špargle
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup:
1. Na potravinársku fóliu uložíme na plátky nakrájaný eidam. Pridáme plátky kuracej šunky, rukolu a špargľu, jemne osolíme a okoreníme.
2. Zabalíme do rolky a vložíme na 15 minút do horúcej vody. Po vychladnutí krájame na kolieska.
Text
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Bohuš Lenický pre Varechu, prílohu denníka Pravda
Recepty pripravil: Jozef Chatrnuch, šéfkuchár hotela Senec v Senci
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu