Pohostenie pre vinšovníkov: Tortičky s krevetami
Aj u vás je zvykom privítať na Nový rok vinšovníkov? Skúste im pripraviť netradičný pohostenie.
Bohaté tortičky s krevetami
Potrebujete:
- 150 g kreviet
- 300 g lístkového cesta
- 50 g baklažánu
- 50 g cukiny
- 50 g cherry paradajok
- 50 g ananásu
- 4 lístky čerstvej bazalky
- 4 PL majonézy
- 10 ml koňaku
- soľ
- mleté čierne korenie
- grilovacie korenie
- žĺtok na potretie cesta
- olivový olej
Postup:
1. Lístkove cesto vyvaľkáme na hrubší plát, vykrojíme z neho kolieska, potrieme ich žĺtkom a pečieme 20 minút pri 170 oC.
2. Do upečených koliesok vyrežeme dieru a vydlabeme vnútro. Baklažán, cukinu a cherry paradajky opečieme na olivovom oleji, ochutíme grilovacím korením a bazalkou a naplníme do vydlabaných a upečených košíčkov.
3. Ananás nasekáme najemno a zmiešame so 4 lyžicami majonézy, pridáme 10 ml koňaku, osolíme a okoreníme. Krevety opečieme na rozpálenom olivovom oleji, pridáme soľ, korenie, poukladáme ich na vrch košíčkov a prelejeme ananásovou majonézou.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Bohuš Lenický pre Varechu, prílohu denníka Pravda
Recepty pripravil: Jozef Chatrnuch, šéfkuchár hotela Senec v Senci
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu