Presunúť na hlavný obsah

Raňajky pre hladošov: Paštéta z husacej pečene

Recepty

Vrchol raňajok na vidličku pre voľné dni.

Príprava: 20 minút

Pečenie: 50 minút
Obťažnosť: 3

Pre 4 osoby potrebujeme:
250 g pečene z vykŕmenej husi
100 ml portského
100 g čerstvých fíg
100 ml sladkého bieleho vína
20 g hnedého cukru
5 g prírodnej želatíny
4 ks toastového chleba
morská soľ
kardamón
štvorfarebné korenie

Postup:
1.
Pečeň očistíme, odstránime žilky, nasolíme a polejeme portským. Necháme odležať pod fóliou aspoň dve hodiny, potom ju jemne roztlačíme a vložíme do formy. Pečieme zakrytú fóliou na 50 oC. Po upečení ju necháme stuhnúť v chlade.

2. Cukor skaramelizujeme, pridáme očistené nakrájané figy, podlejeme sladkým bielym vínom, okoreníme korením a kardamónom a rozmixujeme na hustotu šťavy. Do ešte teplej (40-stupňovej) zmesi zamiešame prírodnú želatínu, vylejeme do formičiek a necháme stuhnúť.

3. Z toastového chleba upečieme hrianky, ktoré môžeme vykrojiť, do akého tvaru chceme. Na hrianky kladieme paštétu a podávame s figovým želé.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text a foto: magazín Varecha