Raňajky pre hladošov: Gratinovaná kocka z topinamburov
Raňajky na vidličku alebo ľahká bezmäsitá večera?
Príprava: 20 minút
Obťažnosť: 1
Pre 4 osoby potrebujeme:
800 g topinamburov
20 g morskej soli
2 vetvičky tymianu
2 vajcia
300 ml sladkej smotany
150 g lístkov mladého špenátu
20 g cesnaku
200 g parmezánu
Postup:
1. Topinambury očistíme a nakrájame na kolieska. Pridáme soľ, pretlačený cesnak a v smotane s tymianom rozšľahané vajcia.
2. Vrstvíme do vymastenej zapekacej nádoby a to tak, že na spodok položíme topinamburovú zmes, na ňu umytý a osolený špenát a zopakujeme to dvakrát. Dáme asi na pol hodiny piecť na 180 oC.
3. Potom zmes posypeme nastrúhaným parmezánom a necháme zapiecť, kým sa syr nerozpustí a nezačne mať zlatistú farbu.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: magazín Varecha