Recept: Filet z morského vlka s hľuzovkovým maslom a ragú z čierneho koreňa
Nedeľný obed či návšteva priateľov si zaslúžia jedlo z týchto výnimočných surovín?
Čas prípravy: 40 minút
Na 4 porcie potrebujeme:
4 filety z morského vlka po 150 g
1 ČL nasekaných zimných hľuzoviek
100 g masla
1 dl bieleho vína
2 PL jemných čerstvých byliniek
100 g šalotky
1 dl extra panenského olivového oleja
400 g čierneho koreňa
2 paradajky
1 PL smotany
Postup:
1 Hľuzovkové maslo: Nasekané zimné hľuzovky zmiešame so zmäknutým maslom, bylinkami, trochou bieleho vína a vyšľaháme dohladka.
2 Očistené filety z morského vlka prudko opečieme s bylinkami na olivovom oleji, naukladáme hľuzovkové maslo a necháme v teple rozpustiť na rybe. Čierny koreň očistíme a v mlieku uvaríme do polomäkka. Nakrájame na menšie kúsky a podusíme s najemno nasekanou šalotkou na masle. Ochutíme, pridáme nasekané bylinky, lyžicu smotany a olúpané, na malé kúsky nakrájané paradajky. Servírujeme na horúcich tanieroch s rybou preliatou hľuzovkovým maslom.
Náš tip:
K rybe odporúčame biele alebo ružové víno.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Foto: MIELE