Ľahké a chutné - také sú cannelloni s rybou a špenátom
Pripravte si zdravé a chutné jedlo podľa receptu šéfkuchára Milana Králika.
Zapečené cannelloni s rybou a špenátom
Suroviny:
- 300 g cestovín cannelloni
- 250 g lososa
- 100 g gorgonzoly
- 140 g šalotky
- 40 g cesnaku
- 150 g špenátu
- 20 g soli
- 20 g mletého čierneho korenia
- 70 g masla
Postup:
1. Lososa okoreníme, osolíme, nakrájame na menšie kocky, orestujeme na olivovom oleji a pokvapkáme citrónom.
2. Do lososa pridáme na masle udusený špenát, naplníme ním cannelloni, posypeme nastrúhanou gorgonzolou a dáme do rúry na 180 °C asi na 10 minút, kým nebudú zapečené.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Bohuš Lenický pre Varechu, prílohu denníka Pravda
Recepty pripravil: Milan Králik, šéfkuchár hotela Turiec v Martine
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu